Omgevingsvisie Den Bommel: eerst praten of eerst presenteren? – JSO Magazine

Gepubliceerd: juni 2017

Pauline Dirks is stedenbouwkundige en verantwoordelijk voor de ruimtelijke ontwikkeling bij gemeente Goeree-Overflakkee. Eric Goderie is beleidsadviseur maatschappelijke zaken bij dezelfde gemeente. Vanuit een andere achtergrond en schijnbaar andere aanpak werken ze aan hetzelfde doel binnen dezelfde proeftuin. Ze spreken elkaar in de tuin van het gemeentehuis over de gezamenlijke opgave om bewoners te betrekken bij de omgevingsvisie voor Den Bommel.

Niet slechts inspraak, maar participatie van betrokken burgers bij de beleidsplannen, dát is het streven van de Omgevingswet. Maar hoe bereik je dat? Precies dat onderzoeken Pauline Dirks en Eric Goderie binnen hun proeftuin, met Den Bommel als testgebied. Nu moet nog uitwijzen of de smaak bevalt en of ze überhaupt hetzelfde proeven.

Lees hier het hele artikel in magazine JSO Kwaliteit van de Samenleving
Download het artikel als Pdf