“Ik wil de stad een beetje mooier maken” – Vers Beton

Gepubliceerd: 5 april 2017

Veel sociale huurwoningen in Rotterdam zijn met Trespa-platen bekleed. Dit zijn kunststof gevelplaten die lang meegaan en in Rotterdam op veel houtskeletbouwwoningen zijn aangebracht, maar een straat niet sieren. ‘Stadsverfraaier’ Revelino Heskes bedacht een oplossing.

Niet alleen sociale samenhang, maar ook de sfeer en uitstraling van een buurt zijn volgens Revelino Heskes van belang voor bewoners. Dat merkte hij zelf toen hij zijn intrek nam in een corporatiepand in het Oude Noorden, dat is bekleed met de lelijke, witte gevelplaten. “Het woont hier prima, we hebben een leuke gemeenschappelijke binnentuin, maar de platen zijn enorm ontsierend. Ik heb vooral medelijden met de overburen.” Hij woont in de Schoonoordstraat, gelegen tussen de Bergweg en Benthuizerstraat. “Het blokje waar ik woon, wijkt enorm af qua uitstraling. Je hebt ook plekken in het Oude Noorden waar dit soort panden niet de uitzondering, maar de regel zijn. Dat heeft effect op het straatbeeld, en niet in positieve zin.”

Lees hier het hele artikel op Vers Beton
Download het artikel als Pdf