Rotterdam 2037: spelen en stoepkrijten op de Coolsingel – Vers Beton

Gepubliceerd: 24 maart 2017

Gesprek met de stad: opgroeien
In 2037 staat wonen in de Rotterdamse binnenstad garant voor een gelukkig gezinsleven: het is dé plek om je kinderen te laten opgroeien. De voorwaarde is wel dat bewoners hun buurt beter benutten.

Over twintig jaar is de stad een plek voor gezinnen, want wonen in de binnenstad staat in 2037 garant voor een gelukkig gezinsleven en blije kinderen.

Het centrum van Rotterdam is dan dé plek om je kind te laten opgroeien. School, werk en allerlei vrijetijdsbestedingen vind je om de hoek. Doorgaand en stilstaand verkeer hebben plaatsgemaakt voor ruimte om te spelen en ontspannen voor de deur. De dagelijkse wandeling naar zompige zandbak of treurige wipkip is verleden tijd. Kinderen trappen in 2037 een bal voor de deur, hun ouders werpen zo nu en dan een onbezorgde blik naar buiten. Iedereen kent zijn buren, de sociale samenhang is groot. En nee, dat geldt niet alleen voor de ‘bakfietswijken’: de hele stad ziet er zo uit.

Lees hier het hele artikel op Vers Beton
Download het artikel als Pdf